Afganistan'da 15 Temmuz Paneli ve Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Afganistan'da Kabil Yunus Emre Enstitüsü, Kabil Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla darbe girişimi paneli ve fotoğraf sergisi düzenledi.

Panelde, 15 Temmuz darbe girişiminin sosyal, siyasal ve ekonomik etkileri ve medya kapsamındaki boyutları ile FETÖ ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Programa Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçiliği, Türk kurumları temsilcileri ve Kabil Üniversitesinden çok sayıda yetkili ve öğrenci katıldı. Programın başında, darbe girişimi ile ilgili kısa belgesel gösterimi gerçekleşti.

Programın açış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Abdullah Yeğin, “Bu programı düzenlemekteki amaçlarımızdan birisi de darbe girişimini haber aldığı ilk andan itibaren kardeşlik duygusu ile Türkiye’nin yanında yer almış aziz Afganistan halkına 15 Temmuz ve FETÖ örgütü ile ilgili sağlıklı bilgiler sunmaktır. Zira güçten başka hiçbir değere inanmayan ve daha da güçlenmek için her yolu meşru gören, bu doğrultuda en karanlık yerlerle iş birliğine girip kirli odaklara hizmetkârlıktan çekinmeyen bu yapının sadece Türkiye’de değil tüm dünyada gerçek yüzüyle tanınması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Anadolu Ajansının (AA) 15 Temmuz fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı. Davetlilere sunulan ikramlar ile program sona erdi.