Kabil'de “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Eğitmen Eğitimi Programı” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında Kabil Yunus Emre Enstitüsü’nde Afganistan’da bulunan Türkologlara ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri personeline yönelik “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Eğitmen Eğitimi Programı” düzenlendi.

Katılımcılar programda, üç gün boyunca Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Nurettin Demir ve Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından verilen teorik derslere ve dört temel dil beceri alanına yönelik uygulamalı çalışmalara katıldı. Derslerin yanı sıra atölye çalışmalarının da gerçekleştirildiği programda katılımcılar, eğitimlerin yeniden düzenlenmesi taleplerini ilettiler.

Kabil Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşen kapanış törenine katılan Askeri Ateşe Albay Sinan UYAR ve Eğitim Müşaviri Atakan DOĞAN, Yunus Emre Enstitüsünün Afganistan’daki varlığının ve faaliyetlerinin önemine vurgu yaptıkları konuşmalarında, iş birliği imkân ve alanlarının geliştirilmesi hususuna da dikkat çektiler. Kabil Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah YEGİN’in konuşmasının ardından katılım belgelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Ayrıca program kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği de gerçekleşti. Etkinliğe eğitim programına katılan Türkologların yanı sıra T.C. Kabil Büyükelçiliği, Büyükelçilik Müsteşarı ve Geçici Maslahatgüzar Sinan İLHAN, Başkâtip Derviş Fikret ÜNAL, Askeri Ateşe Albay Sinan UYAR, Eğitim Müşaviri Atakan DOĞAN ve diğer Büyükelçilik çalışanları iştirak ettiler.