Kabil Kız Meslek Yüksek Okulu Türkçe Kursiyerleri Eğitimlerini Tamamladı

Yazıcı-dostu sürüm

Kabil Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kabil Yönetim ve Muhasebe Kız Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine yönelik düzenlenen Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler için katılım belgesi takdimi töreni gerçekleşti.

Törene Kabil 3. Bölge Belediye Başkanı Şems Necefi, Afganistan Talim Terbiye Kurulu baş müfettişi Nuriye Kasımi, TİKA Kabil Koordinatör yardımcısı Kemal Kadir Karadoğan, Kabil Yönetim ve Muhasebe Kız Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu yönetici ve öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Kabil Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Yegin, Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı bölgelerinde toplamda 46 ülke ve 56 merkezde faaliyet gösterdiğini dile getirerek bu faaliyetlere dair bilgi verdi. 5 kıtada sürdürdükleri faaliyetler sayesinde Türkiye ile dünya arasında kültür sanat faaliyetleri aracılığıyla sarsılmaz bağlar kurmaya çalıştıklarını belirten Yegin Yunus Emre Enstitüsünün Bilimsel Etkileşim ve Kültürel Diploması alanlarında da önemli gayretler içerisinde olduğunu kaydetti. Başat faaliyet alanlarından birinin Türkçe’nin öğretilmesi olduğunun altını çizen Abdullah Yegin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yunus Emre Enstitüsü, Avrupa standartlarını baz alarak geliştirdiği eğitim sistemi ile bugüne kadar tüm dünyada 150 bine yakın kişiye Türkçe kursları düzenlemiştir. Buna ek olarak kurslara katılma imkânı bulamayan veya Türkçesini farklı yollarla geliştirmek isteyen kişilere yönelik olarak geliştirdiği çevrimiçi Türkçe Eğitim portali ile sadece bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde 100 bin kişiye ulaşmayı başarmıştır. Sizler Türkçeyi öğrendiğinizde bir dil öğrenmekten çok daha fazlasını başarmış oluyorsunuz. Derin ve köklü bir kültür, sanat ve medeniyet dünyası ile doğrudan temasa geçmenin ilk ve en önemli koşulu o medeniyetin dilini öğrenmektir. Dolayısıyla öğrencilerimiz Türkçe öğrenerek yeni bir dünyaya ilk adımlarını atmış oldular.”

Tören, kursu başarı ile bitiren 50 öğrenciye katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.